Én vagyok, Én így látom
Blog

Így motiváld magad a mindennapokban!

Minden bizonnyal te is szemben találtad már magad a helyzettel, amikor millió meg egy teendő vár arra, hogy kipipáld őket, neked viszont minden vágyad, hogy egész nap pizsamában tengj-lengj, és egyszerűen csak letelepedj a kanapéra, hogy egyhuzamban végignézd a kedvenc sorozatod összes részét.

Darkest Desire kézműves csokoládé webáruház

Ezzel nincs is semmi gond, hiszen a pihenésre is szükségünk van a folyamatos fejlődéshez. De ezek az időszakok könnyen elhúzódhatnak, és meglehet, hogy később még nehezebben tudod majd magad rávenni a produktivitásra, mindez pedig teljes motiválatlanságba csaphat át. Ezekre az esetekre jól jöhet néhány tanács, amiket megfogadva ismét sokkal lelkesebben állhatsz hozzá a mindennapokhoz.

Ne kötelességként, hanem célként fogd fel a rád váró feladatokat!

A várt hatás érdekében írd össze aznap mit kell megcsinálnod ahhoz, hogy haladj, majd tűzd ki egy jól látható helyre, hogy mindig szem előtt legyen! Használj akár színes tollakat, post-iteket, vagy apró matricákat, hogy ne legyen egyhangú és unalmas a lista.

Tudd, mit miért kell megtenned!

Szerver üzemeltetés és karbantartás

Persze, mindannyian hajlamosak vagyunk néha csak azt látni, mennyi nehézség és akadály vezet az eredmény felé vezető úton. De. ha megpróbálod észben tartani, mi az, amiért fontos elvégezni az adott feladatot, milyen előnyöd származik belőle, és mennyire büszke leszel majd magadra, akkor sokkal könnyebb lesz nekilátni.

Tímár Dóri kozmetikus

Hallgass inspiráló dalokat!

Biztos, hogy neked is vannak olyan kedvenc dalaid, amik hallgatása közben úgy érzed, tiéd a világ, és képes vagy bármire, amit a fejedbe veszel. Szánj rá egy órát, hogy összeállítasz egy listát a már ismert számokból, majd keress hozzá újakat, és ha fogytán a motiváció, hallgasd meg őket!

Rakj rendet magad körül!

Lehet csak egyszerűen elengedhetetlen rosszként is felfogni a takarítást, de az a helyzet, hogy amíg íróasztalod úgy néz ki, mintha bomba robbant volna, magadtól sem várhatod el, hogy tevékeny légy. Sokkal jobb lesz a közérzeted, miután megszabadulsz a fölösleges tárgyaktól és rendszerezed a szükségeseket.

Mozogj!

Iktass be a napirendedbe egy kis mozgást – legyen az futás, szobabiciklizés, vagy épp jóga. Amellett, hogy a tested később kétségkívül megköszöni neked, semmi nem fogható ahhoz a lelki feltöltődéshez és elégedettséghez, amit tapasztalni fogsz.

Koncentrálj!

Mindenkivel megesik, hogy azon kapja magát, egy beadandó írása közben, hogy a témához illeszkedő források helyett végül az exe profilján köt ki. Vagy a munkafeladatról ötpercenként elvonják a figyelmét a cuki macskás Insta-videók. Tedd félre a mobilod, zárd be a böngészőablakot, és koncentrálj arra, ami az adott pillanatban igazán fontos!

Fotók: Pinterest, https://vk.com/photo-24613343_456253964

Buddhista idézetek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük