Én vagyok, Én így látom
Blog

10 dolog a csalódásmentes párkapcsolatért

Mindenki fél a csalódásoktól, főleg amikor már túl vagyunk egy-két nagyobb pofonon és kinőttük a tinédzserkori fellángolásokat. Egyre több szempont kerül előtérbe a párválasztásnál, elsősorban miután a L’Amour Toujours időszakát felváltják a szürke hétköznapok.

Darkest Desire kézműves csokoládé webáruház

Ahogy telik az idő, úgy válik egyre nehezebbé megbirkózni a monotonitással, és könnyen beleeshetünk saját csapdáinkba. Igaz, az alábbi pontok csak iránymutatóak és a felsorolást számos dologgal ki lehetne még egészíteni, mégis számomra ezek azok a kardinális kérdések, amelyeket szeretnék megosztani veletek. Ha ezekre nagyobb figyelmet fordítunk, talán segíthet a néha megoldhatatlannak tűnő viták, problémák kibogozásában.

1. Ismerkedés

Az egyik legfontosabb, hogy tudnunk kell mire is vágyunk igazán, ehhez társul, hogy kellőképp ismerjük önmagunkat, igényeinket és szokásainkat, ahogyan azt is, hogy hogyan működünk egy kapcsolatban. Hiszem, hogy akkor állunk készen a szerelemre és akkor találunk számunkra ideális párt, ha nem csak, hogy ismerjük, de szeretjük is önmagunkat. Bizony, kizárólag akkor vagyunk képesek elfogadni egy társat, ha már magunkat is sikerült. Tehát csajok, a magabiztosság hozzá segíthet ahhoz, hogy felismerjük a várva várt fehér herceget!

2. Érdeklődés

Szerver üzemeltetés és karbantartás

Ha megtaláltuk a számunkra ideális partnert, igyekezzünk kizárni az – esetleg még függőben lévő  – egyéb jelölteket, akkor is, ha azok biztosabbnak vagy könnyebben elérhetőnek tűnnek! Két úton egyszerre ritkán jár az ember és akkor sem sokáig! Ráadásul csökkennek a pozitív esélyeink, ha a másik fél akár minimális hezitálást is érez!

Tímár Dóri kozmetikus

3. Őszinteség

Az őszinteség kulcsfontosságú, legyen szó sötét foltokról, amik a múltból kacsingatnak vissza vagy akár a jelen hibái, amelyekről csak mi tudunk. Mindenesetre nem tanácsos ezzel a témával nyitni, de ha rákérdez a választottunk, legyünk nyíltak és ne áruljunk zsákbamacskát!

4. Tiszta lap

Az élet néha kegyetlen tréfákkal szórakoztat minket, mindenki csalódott már, de egy jól működő kapcsolat alapjaihoz el kell, hogy engedjük a sérelmeinket és a fenntartásainkat! Habár az óvatosság nem árt, ne vigyük túlzásba!

Az univerzum nem mindig játszik tisztességesen, de meg kell hagyni, pokolian jó a humora.

5. Bizalom 

A bizalom lassan épül fel, idő és türelem kell hozzá. Ha a partnerünk már az elején, itt-ott belebukik saját füllentéseibe,  akkor el kell rajta gondolkoznunk, hogy valóban megbízhatunk-e benne a későbbiekben. A bizalom a kapcsolat legsérülékenyebb szegmense, ezért is nagyon fontos, hogy időben meghúzzuk a határokat.

6. A kommunikáció

A mindenkori és örök megoldása a legtöbb problémának. Ha konkrétan és határozottan el tudjuk mondani a sérelmeinket, akkor valószínűbb, hogy a társunk felfigyel rá és velünk együtt a megoldásra törekszik majd. A jó beszélgetések közelebb hoznak egymáshoz, nyíltabbnak és bizalmasabbnak érezhetjük tőlük a kapcsolatot. Merjünk mindent kimondani, azt is, ami a lelkünket nyomja és azt is, ami örömöt hoz az életünkbe!

7. Folytonos érdeklődés

Ugye mindenkinek  jól esik, amikor a párja megkérdezi, hogy milyen napja volt a munkahelyén, vagy érdeklődik a családja hogyléte iránt? Ennek oda-vissza működnie kell, hiszen ettől az apróságtól is azt érezzük, hogy mi is és a velünk kapcsolatos dolgaink is fontosak a számára.

8. Kompromisszum

Készen kell állnunk arra, hogy párunk bizonyos dolgokban nem ért velünk egyet. Nem csak Én, vagy Ő megoldás létezik, van egy bizonyos Mi megoldás is minden helyzetben. A kompromisszum kellőképpen erősíti a csapatszellemet és az elfogadást is köztetek.

9. Én-idő 

Semmi baj, ha néha azt érezzük, hogy jól esne egy kis egyedüllét, vagy épp lógnánk egy kicsit a barátnőkkel. Sőt, az sem a világvége, ha a párod ugyanezt igényli. Egy kiegyensúlyozott kapcsolatban elengedhetetlen, hogy saját magunkra is jusson minőségi idő. Ez még jelenti azt, hogy nem szeretitek egymást eléggé.

10. Szeretet

Az igazi, odaadó szeretet nem kér viszonzást, és nem mondja el jó tetteit, hogy bizonyítson. Magunkért tegyük meg, amit a társunkért teszünk, hiszen gyönyörű a mosolya. Nemde? Valakinek boldogságot hozni az életébe örömöt hoz nekünk is. Csak egy gyertya meggyújtása a szokásos vacsora asztalon többet jelenthet, mint bármilyen ajándék vagy szó.

Egy-két pontot nem csak párkapcsolati szinten, hanem egyéb emberi kapcsolatokban is hasznos megfogadni! Ezek mellett lényeges, hogy tiszteljük egymást és figyeljünk azokra, akik fontosak nekünk! Higgyétek el, ha ezek működnek, a többi is jön majd magától!

Képek forrása: Pinterest

Buddhista idézetek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük