Én vagyok, Én így látom
Blog

3 őszi kávékülönlegesség

Ha te is azok közé tartozol, akik nem csak a koffeintartalma miatt szürcsölgetik a kávét, hanem az íze kedvéért is, akkor tudod, milyen jól esik kipróbálni különböző, ínycsiklandó recepteket. Megérkezett az ősz, ezekben a hónapokban talán még jobban esik egy csésze forró fekete, az alábbi tippeket, pedig biztos, hogy szeretni fogod!

Darkest Desire kézműves csokoládé webáruház

Mindegyik finomságnál főzz le egy adag – ha többet szeretnél készíteni, akkor értelemszerűen annyit, amennyire a későbbiekben szükséged lesz – eszpresszót, hiszen ez lesz a fő alapanyag.

Karamellás-almás latte

Hozzávalók:

  • eszpresszó
  • 1 alma
  • 1 evőkanál karamellszirup + a díszítéshez
  • 3/4 pohár tej
  • 1/4 csésze almalé
  • tejszínhab

Elkészítés:

Szerver üzemeltetés és karbantartás

Turmixold össze az almát, a karamellát és az almalevet. Forrald fel a tejet, majd öntsd hozzá az előzőekben összepréselt pasztát. Kevergesd néhány percig, majd szűrd le, hogy ne legyen darabos. Add hozzá a meleg tejet a kávéhoz, a tetejére nyomj habot és díszítsd sziruppal!

Tímár Dóri kozmetikus

Francia vaníliás-karamellás latte

Hozzávalók:

  •  eszpresszó
  • egy csomag jó minőségű vanília puding +tej az elkészítéséhez
  • fahéj ízlés szerint
  • 1 evőkanál karamellszirup + a díszítéshez
  • 2/4 pohár tej
  • tejszínhab

Elkészítés:

Főzd meg a pudingot, de ne a szokásos állagúra, hanem egy kicsit folyékonyabbra! A kívánt puding mennyiséget – körülbelül 3 evőkanál – kanalazd egy pohárba, majd keverd össze a kávéval, a forró tejjel és a karamellsziruppal! A tetejét díszítsd habbal, fahéjjal és karamellcsíkokkal!

Sütőtökös-fahéjas latte

Hozzávalók:

  • eszpresszó
  • 2 dl tej
  • sült sütőtök ( kb. 2 nagyobb szelet )
  • fahéj ízlés szerint + a díszítéshez
  • 1 evőkanál méz
  • 0,5 dl tejszín
  • tejszínhab

Elkészítés:

A sült sütőtök belsejét kanalazd bele egy lábasba, öntsd fel a tejjel, ízesítsd mézzel és fahéjjal! Ha a sütőtök eredetileg mézzel lett sütve, akkor nem kell már plusz édesítés. Lassú tűzön, kevergetés mellett forrald fel! Ezután szűrd le a tejet, hogy a nagyobb sütőtök darabokat könnyen eltávolíthasd! Keverd hozzá az eszpresszóhoz, tálald tejszínhabbal és díszítsd fahéjszórással!

Kiemelt kép: Pinterest, http://tangerinezest.ru/cz1icmVha2Zhc3RzYXlsb3IubGlzdG90aXgucnUmcD0zNDkxMTYwLWJyZWFrZmFzdC1jb2ZmZWUtY2FmZS0yOS1zdXBlci1pZGVhcy5odG1sJmk9MA==

Buddhista idézetek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük