Én vagyok, Én így látom
Blog

4 dolog, amit az Instagram tönkretett

Sokan el sem tudnánk képzelni Instagram nélkül az életünket. Mind szeretjük a saját, különleges kis fotóalbumunkat megmutatni a nagyvilágnak és feltölteni a legjobban sikerült képeinkkel a feed-et.

Darkest Desire kézműves csokoládé webáruház

Azt gondolom, hogy az Instagram egy újabb kifejező eszköz, amely lehetővé teszi, hogy egy igazán keveset átadhassunk a személyiségünkből. A jó dolgok mellett azonban bőven van árnyoldala is ennek az applikációnak.

Tartalmas idő

Így volt ez a Facebooknál is, és így van ez az Instagramnál is. Utóbbit érintő kutatások azonban azt állítják, hogy többet Instagramozunk, mint valaha Facebookoztunk. Lényegében már ez is egy óriási probléma, de azt talán még nagyobb, hogy olyan fontos helyzetekben is az Insta görgetéséhez folyamodunk, mint például a beszélgetés. A kommunikáció hiánya pedig előbb vagy utóbb megöli az emberi kapcsolatokat.

Pillanatok

Szerver üzemeltetés és karbantartás

A szakadatlan fotózás már így is a főbb tevékenységeink közé tartozott, hiszen valamivel meg kell tölteni azt a fiókot, de az Insta-story létrejövetele azt a kevés pillanatot is tönkretette, amikben eddig próbáltunk elveszni. Egyre kevesebb olyan történés van az életünkben, amit valóban megélünk és egyre több olyan, amit a szívünk helyett a telefonunkkal örökítünk meg.

Tímár Dóri kozmetikus

Őszinte tervek

Nagyon sok embernél érzékelem, hogy elvesztették a vágyaikat. Célok nélkül pedig az élet mit sem ér. Olyan jelentéktelen álmok vették át a szerepet a jövőjük tervezésében, mit a sok lájk, a sok követő vagy éppen az instacelebség, ha ‘másnak sikerült, nekem miért ne sikerülne?’ alapon. Az interneten élt luxuséletek vették át a szerepet a saját életük alakításában, és elfelejtették azokat az elképzeléseiket, amiket meg akartak valósítani.

Elfogadás

Talán a legnagyobb veszteség az önmagunk elfogadásának a ténye. Eddig is voltak és mindig is lesznek olyan emberek, akik változtatni akarnak a külsejükön, de nehéz szeretni a testünket, ha csupa tökéletes teremtés jön velünk szembe az Instagramon. Főként a nők szeretnének úgy kinézni, mint azok a hölgyek, akik hibátlan bőrrel, kerek fenékkel és izmos, lapos hassal rendelkeznek.

Senkit nem szeretnék lebeszélni az Instagramról, mert nagyon különleges és boldog perceket adhat nekünk, de tanuljuk meg ezt kezelni, teremtsünk egyensúlyt, és tegyünk különbséget a virtuális és a való élet között.

Képek forrása: Pinterest, https://www.instagram.com/p/B2ENiXyBoJV/?igshid=1irlnwlxgqlos

Buddhista idézetek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük