Én vagyok, Én így látom
Blog

9+1 tipp, hogy idén stresszmentes legyen a karácsonyi készülődés

Az adventi szezon az év legcsodásabb időszaka – de ugyanakkor a legstresszesebb is; hiszen mindannyian próbálunk ügyelni rá, hogy minden klappoljon. Hogy az ajándékunk mindenkihez tökéletesen passzoljon, ugyanakkor azonnal mi jussunk az eszükbe, amint rápillantanak. Hogy a csomagolás se hagyjon kívánnivalót maga után. Hogy a menüvel tartsuk magunkat a hagyományokhoz, de ne váljon unalmassá. Hogy a karácsonyfa és a ház díszítése is szebb legyen, mint tavaly. És persze, mindez a pénztárcánknak se fájjon túlságosan.

Darkest Desire kézműves csokoládé webáruház

Aztán ha valami, ami elméletben tökéletesen működött, a gyakorlatban félrecsúszik, kitör a káosz és mire elérkezik az ünnep, elfogy az energiánk, és alig várjuk, hogy lefussuk a kötelező köröket a rég nem látott rokonokkal és végre bedőlhessünk az ágyba.

De ki mondta, hogy ennek idén is így kell lennie? Néhány új „szabály” bevezetésével teljesen megváltoztathatjuk az eddig megszokott rutint, és sokkal nyugodtabbá tehetjük a Karácsonyt.

  1. Írj listát! Vegyél egy papírt és egy tollat, és akár több héttel Szenteste előtt írd össze, mi az, amit meg kell tenned, vagy venned! Így könnyebb lesz számon tartani a teendőket, és nem kell attól tartanod, hogy elfelejtesz valamit.
  2. Szelektálj! Ha elkészült a lista, nézd át még egyszer, és minden pontnál kérdezd meg magadtól, mi rossz történhet, ha az a lépés kimarad! Ha azt válaszolod, hogy „semmi”, egyszerűen húzd ki! Majd visszatérsz hozzá, ha marad rá időd és kedved.
  3. Ne vidd túlzásba a vásárlást! Kezdd korábban, és okosan rendszerezd, hogy mikor, kinek, mit szerzel be!
  4. Csak annyit vállalj, amennyit valóban elbírsz! Nem kell mindenáron megcsinálnod mindent.
  5. Ne félj elszakadni a tradícióktól! Csak ahhoz tartsd magad, ami tényleg felbecsülhetetlen jelentőséggel bír számodra; ha valami már inkább nyűgöt jelent öröm helyett, engedd el.
  6. Relaxálj, de tényleg! Egy délután maradj otthon és csak azt csináld, amitől biztosan megnyugszol. Hidd el, senki nem fog rád csúnyán nézni, ha szakítasz egy kis időt magadra.
  7. Szakadj el a közösségi oldalaktól, csökkentsd a böngészésükkel töltött időt. Egyrészt sokat vehet el az időből, amit akár valódi pihenésre is használhatnál, másrészt pedig megkímélheted magad a fölösleges stressztől, amiért valakinek már teljes pompájában tündököl a lakása, miközben te még csak tegnap szedted le a halloweeni dekorációkat.
  8. Nem kell mindig mindent megtervezned! Néha jobb, ha hagyod, hogy a dolgok történjenek maguktól.
  9. Ne felejtsd el, miről szól az egész! Egy újabb ok, hogy ne hagyd, hogy a teendők beterítsenek: tölts minél több időt azokkal, akik a legfontosabbak számodra!

+1. Ne a tökéletességre, hanem a boldogságra törekedj! Dőlj hátra, és csak élvezd az ünnepet.

Kiemelt kép forrása: Pinterest, https://www.hikendip.com/best-christmas-mantel-decorations/

Szerver üzemeltetés és karbantartás

Buddhista idézetek

Tímár Dóri kozmetikus

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük