Én vagyok, Én így látom
Blog

Európa legkülönlegesebb karácsonyi vásárai

Nincs mese, négy nap van karácsonyig. Irány egy szuper vásár, ahol ráhangolódhatsz a rohamosna közelgő ünnepekre!

Darkest Desire kézműves csokoládé webáruház

Zágráb

Kevesen gondolnák, hogy a horvát fővárosé Európa legszebbnek titulált karácsonyi vására, aminek 175 várost sikerült leelőznie, többek között Londont és Párizst is maga mögé utasította. Népszerűsége ugyan össze sem hasonlítható a világhíres bécsi vásárral, azonban miután Horvátország csatlakozott az Európai Unióhoz, az Advent u Zagreb u (Advent Zágrábban) az ünnepi bazárok élére tört. Az évről évre színvonalasabb eseménysorozat egyik fő látványossága az Ice Park, ami egy igazi téli csodavilágba repíti a hely látogatóit. 

Bolzano

Az olasz város adventi ünnepségsorozatát minden évben egy új téma köré építik, így biztosítva, hogy elkerüljék az elcsépelt és unalmas karácsonyi falvak kategóriáját. A dél-trioli város büszkélkedhet az egyik legkülönlegesebb olasz vásár jelzőjével is, így kihagyhatatlan a karácsony és az olasz kultúra szerelmeseinek.

Szerver üzemeltetés és karbantartás

Nagyszeben

Tímár Dóri kozmetikus

„Erdély legünnepiesebb városa” minden évben tárt karokkal vár minket, hogy egy kicsit külföldön is otthon érezhessük magunkat, egy pohár forralt bor társaságában. Nagyszeben nem csak a hagyományos vásárok hangulatával bővelkedik; megismerkedhetünk az erdélyi kultúrával, helyi árusuktól vásárolhatunk igazi kézzel készített termékeket, és jóvall pénztárcabarátabb, mint a legtöbb európai vásár.

Erfurt

Erfurt rendez a legrégebb óta vásárokat Németországban, így itt található Európa egyik legtradicionálisabb karácsonyi bazára is. Több, mint 200 bódé kínálatából válogathatunk a hagyományos német konyha ízei, az érdekesebbnél érdekesebb termékek és forró italok közül. 

Köln

Ha beköszönt a tél, Köln városát 4 karácsonyi vásár, és óriási turistatömeg uralja, egészen az ünnepek végéig. A gyönyörű kölni dóm és az eszméleten mennyiségű árus, tradicionális ételek és a forralt bor illata hamisíthatatlan élményt nyújt, ami talán a bécsi vásárt is felülmúlja.

Kiemelt kép forrása: Pinterest, https://heleneinbetween.com/2019/01/the-ultimate-scandinavian-itinerary-oslo-stockholm-and-helsinki.html

Buddhista idézetek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük