Én vagyok, Én így látom
Én vagyok

A tökéletes japán felhőpalacsinta

Az Instagram legmenőbb palacsintája. Én mindig csak arra gondolok, Ó, Istenem! Ilyet akarok enni!

Darkest Desire kézműves csokoládé webáruház

Körülbelül százszor kaptam hozzá kedvet, de végül soha nem készítettem el. A hétvégén azonban biztosan ez lesz nálunk a reggeli, mert már nem bírok tovább várni.

Így kerestem egy egyszerű, de garantált sikerű receptet, amit most szeretnél veletek megosztani.

Hozzávalók:

  • 2 darab tojás (szétválasztva)
  • 1 evőkanál tej
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 2 evőkanál liszt (33 gramm)
  • fél teáskanál sütőpor
  • 1.5 evőkanál barnacukor

Elkészítés:

A tojásokat válaszd szét, majd a tojássárgákat verd fel, add hozzá a tejet, majd a vaníliakivonatot. Alaposan keverd össze. Add hozzá az átszitált lisztet és sütőport, végül habverővel alaposan dolgozd össze.

Szerver üzemeltetés és karbantartás

Verd fel a tojásfehérjéket kemény habbá, de amikor már majdnem kemény, add hozzá a cukrot is. 

Tímár Dóri kozmetikus

A kemény tojáshabot keverd kisebb adagokban a sárgájához, óvatosan, ne törd össze a habot. Addig adagold, míg az egész egynemű, sűrű tészta nem lesz. 

Önts pár csepp olajat egy tapadásmentes serpenyőbe, aztán melegítsd fel. Egy kisebb merőkanállal adagolj kis tésztakupacokat a serpenyőbe. Minden palacsintára több merőkanállal szedjünk a tésztából, hogy csúcsos, pufi palacsinták szülessenek. 

Ha kész vannak a kupacok, fedd le a serpenyőt, 3 percig süsd alacsony lángon. Utána vedd le a tetejét, majd ismét adagolj a habból a kupacokra. Tegyél a palacsinták alá egy evőkanál vizet is, majd újból fedd le őket 1 percre. Fordítsd meg óvatosan a palacsintákat, mehet alájuk még egy evőkanál víz, fedd le a serpenyőt, majd ezt a felüket is 3-4 percig süsd.

Juharsziruppal, lekvárral vagy gyümölcsökkel tálald!

via

Buddhista idézetek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük