Én vagyok, Én így látom
Uncategorized

A csend hangja

Óh, ezek a hangok! Az előző bejegyzésben hangolódtunk, most a csend hangját ízlelgetjük. Nem véletlenül; jelen létben van ideje megérteni ezt a hangot. Megérteni és megélni, amit csendesen, türelmesen közvetít: hogy ki vagy, honnan jöttél és miért. Mint a palackba zárt üzenet: épp a megfelelő időben és épp a megfelelő helyre érkezik. Mert mindenkinek van és mindenkié más. Most már emlékszel, hogy magadnak címezve engedted útjára valamikor, azzal a biztos tudattal, hogy megkapod, amikor ideje van. Most van. 

Darkest Desire kézműves csokoládé webáruház

Engedd hogy megérintsen; a legmélyebben. Nem baj, ha fáj kicsit – ez jó fájdalom, áldást hozó áldozat. Egyébként is – erős vagy. Már tudod. És tudod azt is, hogy miben rejlik az erőd. Ez az erő szeret és simogat, megbocsát és elenged. Dédelgesd még kicsit a saját szeretetburkodban, engedd töltődni és töltődj belőle. Válj vele eggyé! Most ez a cél. Most csak magaddal foglalkozz! Érezni fogod, mikor kell hullámra engedni, hogy találkozzon a többivel. Mert együtt betöltenek mindent, ahol eddig nem volt vagy más rezgésű hang volt. Ez nagyot szól. De csak a kristálytiszta, szeretettel feltöltött hang ér célba! Hallgasd hát mindennap. Meditatív állapotban meghallod. 

Tudnod kell, hogy számodra mit jelent ez az állapot. Talán csak ülsz (vagy állsz) és bambulsz. Vagy zenehallgatás közben elalszol. Vagy sétálsz az erdőben és észreveszed a jelen létet. Vagy figyeled a feketerigót és tényleg őt figyeled. Vagy mosogatsz és nincs semmi, de jó. Belefeledkezel a munkádba, és élvezed a pillanat örömét. Elmerülsz a kedvesed tekintetében olyan mélyen, hogy látod mindkettőtöket. Nem a múlton, vagy a jövőn kattogsz, nem az elmúlt vagy a következő pillanat tölti ki a gondolatod, hanem a most. A nyüzsgő piacon érzed az őszi gyümölcsök illatát és ízét, látod a színes kavalkádot, megérint a szellő, de nem hallod a külvilág hangjait. Érzékelsz mindent és a csend hangja szól hozzád. Minden elmélyült cselekedet meditatív állapot. Amikor ennek már tudatában vagy, néhány perc alatt elképesztő módon feltöltődsz és egyre hosszabb ideig tartod ezt az állapotot. Folyamatosan kommunikálsz a létezéssel: a hangoddal. Egyszerű. Mint az élet. Hibalehetőség: nem éled meg az ebben az állapotban felbukkanó érzéseket és intuitív gondolatokat.

De ha a vezetett meditációt szereted, íme néhány ajánlat. Talán megtalálod a tiédet.

Veres Mónika asztrozófus három meditációs hanganyagot kínál, melyeket együtt ajánl. Mindhárom elérhető a csillagtitkok.hu oldalon, a Letöltések menüpontban.

Szerver üzemeltetés és karbantartás

Paksi Zoltán asztrozófustól három, egymástól független hanganyag az alábbi linkeken érhető el:

Tímár Dóri kozmetikus

Vörösmarti Imre zeneszerző meditációja dinamikusabb, zenei tekintetben formabontó – és páratlan élmény:

Tiszta hangokat kívánok, szeretettel!

Kiemelt kép: A csend hangja / Sivák Enikő ASHA alkotása

Buddhista idézetek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük